Foodbattle in Groningen

Doe mee en versla verspilling!

De gemeente Groningen organiseert in samenwerking met Milieu Centraal de Foodbattle waarin we iedereen uitnodigen om de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Tijdens de Foodbattle Groningen (16 oktober t/m 16 november) houd je gedurende minimaal één week, elke dag online bij hoeveel eten je weggooit. De Foodbattle helpt je op weg met makkelijke tips. We organiseren in de actieperiode in ieder geval een start- en een slotbijeenkomst. Ook zijn er leuke prijzen te winnen, bijvoorbeeld voor het beste team, de beste individuele deelnemer en de beste schoolklas.

16 oktober t/m 16 november 2018

Per jaar gooien we in Nederland 40 kilo goed voedsel weg. Behalve dat dit geld kost (namelijk zo’n 140 euro per persoon per jaar), is het ook nog eens verspilde energie en onnodig gebruik van grondstoffen. Daarom wil de gemeente Groningen, samen met Milieu Centraal, de strijd aangaan tegen voedselverspilling. We hopen dat zoveel mogelijk mensen met ons meedoen.

Nieuwsbrief met tips

Geef je op voor de nieuwsbrief, die tweewekelijks wordt verstuurd met leuke tips, updates over deelnemers en voortgang, nieuws en facts & figures. In totaal zal er zeven keer een nieuwsbrief worden verstuurd. Je kan je ook aanmelden voor het Facebook event van Foodbattle Groningen.

Ik meld mij aan voor de Foodbattle nieuwsbrief van gemeente Groningen:

Kies welke battle het beste bij jou past!

Geef je je alleen op, dan kies je tussen de battle van 1 week met startdatum 6 november of je kiest je eigen startdatum en periode van de battle.

Je kunt je ook samen met je buren, vrienden, familie of collega’s opgeven. Kies dan voor een groepsbattle. Daarbij kan je zelf kiezen op welke datum je start en hoe lang de battle duurt. Je nodigt anderen makkelijk uit door hun e-mailadressen in te voeren. Succes!

Foodbattle Groningen: 1 week

Start: 10 november. Duur: 1 week. 

Foodbattle Groningen: FLEX

Start & duur: dat bepaal jij!

Groepsbattle: Geef je als team op!

Start & duur: dat bepaal jij!

Startbijeenkomst geslaagd!

Op 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, was de aftrap van de FoodBattle Groningen. Een maand lang worden inwoners van Groningen uitgedaagd zo min mogelijk voedsel weg te gooien. In de eerste week doen er 78 huishoudens mee, die samen meer dan 200 mensen vertegenwoordigen. Daarnaast doen er ook nog meerdere teams mee. Sluit jij je ook aan?

Welkom op de slotbijeenkomst!

Op vrijdagmiddag 16 november ben je welkom in de kantine van gemeente Groningen. Deelnemers aan de Foodbattle worden in het zonnetje gezet en prijzen worden uitgereikt.

vrijdag 16 november 2018 – 16.30 – 17.30 uur
Kantine gemeente Groningen, Kreupelstraat 1 (ingang zit aan de kant van het Martinikerkhof 1, bij Galerie Pictura)

Programma (inloop vanaf 16.00 uur)
16:30  Korte inleiding door wethouder Joost van Keulen
16.40  Prijsuitreiking voor beste team en beste individuele huishouden
17.30 Einde met een hapje en een drankje

Aanmelden graag bij Oelviya.Visscher@groningen.nl vóór donderdag 15 november.