Hoe werkt de FoodBattle?

 • Jouw profiel: aanmaken

  Maak een profiel aan. Aanmelden kan via FaceBook of door zelf een account aan te maken. Ga een persoonlijke battle aan of nodig vrienden, familie of collega’s ook uit om mee te doen. Voor de start van de FoodBattle vul je een korte lijst met vragen in, die jou helpen om in kaart te brengen hoe je op dat moment voeding koopt, kookt en bewaart.

 • Dagboek bijhouden

  Met een weegschaal bij de hand weeg je een week of maand lang hoeveel eten je na iedere maaltijd weggooit. Dit doe je voor een aantal voedselcategorieën. Deze gegevens houd je bij in het dagboek in je eigen FoodBattle account. In dit dagboek noteer je dus iedere dag hoeveel eetbaar voedsel je thuis weggooit. Vind je het makkelijker om een dagboek in de keukentafel te hebben liggen? Maak dan een printje van het dagboek (pdf) en noteer daarop hoeveel eten je weggooit. Aan het einde van de battle voer je dit online in en je resultaten verschijnen in je account!

 • Tips ontvangen

  Tijdens de battle ontvang je via de mail tips om voedselverspilling bij jou thuis te voorkomen.

 • Resultaten vergelijken

  Tijdens de FoodBattle krijg je informatie over je eigen resultaten in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Doe je mee aan een groepsbattle, dan kun je ook zien hoe je het doet ten opzichte van andere deelnemers.

 • Ga zo door!

  De FoodBattle eindigt natuurlijk niet na een week of een maand. Hopelijk heb je voldoende inspiratie opgedaan om er verder zelf mee aan de slag te gaan!

FoodBattle