FoodBattle

Wat kun je doen?

  • Maak een boodschappenlijstje

    Koop precies wat je nodig hebt, dan hoef je minder weg te gooien.

  • Meten is weten

    Weeg pasta, rijst en couscous goed af met een keukenweegschaal of een kopje voordat je gaat koken.

  • Kijk, ruik en proef

    Kijk, ruik en proef een product als je niet zeker weet of het nog goed is. Gooi het dus niet zomaar in de prullenbak als de THT (tenminste houdbaar tot)-datum is verstreken. Bij een TGT-datum (te gebruiken tot) moet je het product wel weggooien na deze datum vanwege voedselveiligheid.

  • Bewaar je voedsel op de juiste plek

    Bewaar je voedsel op de juiste plek, dan bederft het minder snel. Raadpleeg de Bewaarwijzer van het Voedingscentrum, of bekijk bewaartips op Milieu Centraal.

  • Maak een plan

    Maak een goed plan voor je maaltijden: wanneer eet je wat? Daardoor verspil je uiteindelijk minder.